Resa till Barreiro (Setúbal i Portugal)

Här hittar du information om Barreiro. Hjälpfullt om du skall resa till Barreiro, flytta hit eller bara vill veta mer om orten. Denna ort ligger i Portugal, har visats 143 gånger och uppdaterades senast kl. 00:00 den 28 januari år 2021. Denna ort tillhör det administrativa området: Setúbal. Här hittar du en beskrivning av orten, information om tid, bilder och väder. Du kan även hitta boenden (hotell, vandrarhem), restauranger och sevärdheter.

Beskrivning

Barreiro är en portugisisk stad och kommun i Setúbal-distriktet med en total yta på 34 km² och en befolkning på 79 011 invånare. Kommunen består av åtta församlingar. Barreiro är förutom en industristad och en förort till Lissabon även startpunkt för järnvägen från Lissabon till Algarve.


== Historia ==
Barreiro återbefolkades efter återerövringen från morerna, under beskydd av Santiagoorden . Byn var till att börja med hem för fiskare och jordbrukare, men i samband med sjöresorna till Afrika, Brasilien och Ostindien startade man tillverkning av skeppsskorpor. Under andra halvan av 1800-talet växte en industri fram i samband med att järnvägen söderut byggdes.


== Ny broförbindelse ==
I samband med att den portugisiska regeringen fattade beslut om att bygga en ny flygplats, Alcochete, söder om floden Tejo, så fattade man också ett preliminärt beslut om att bygga en ny bro över floden mellan Chelas i Lissabon och Barreiro. Det föreslås bli en bil och järnvägsbro.


== Källor ==
Delar av artikeln är översatt från den portugisiska wikin.

Källa: Wikipedia

Vad är klockan i/på Barreiro?

WET (+00:00): 17:36, 2024-02-22

Karta

Hitta platser i/på Barreiro

Akupunkturklinik, Antikaffär, Apotek, Badplats, Bar, Bilaffär, Biltvätt, Biluthyrning, Bilverkstad, Biograf, Café, Camping, Fotvårdsalong, Frisörsalong, Gym, Hamburgerrestaurang, Hotell, Kiropraktor, Konsertlokal, Loppmarknad, Lunchrestaurang, Massagesalong, Mataffär, Museum, Pizzeria, Restaurang, Sevärdhet, Sjukhus, Skoaffär, Skola, Spa, Städföretag, Tandläkare, Tatuerare, Trafikskola, Vandrarhem, Veterinär, Vårdcentral

Flyg till Barreiro

Närliggande orter

Seixal (2,7171 km)
Amora (6,6077 km)
Almada (7,6707 km)
Lissabon (8,6039 km)
Montijo (10,3804 km)
Costa da Caparica (13,5188 km)
Sacavém (14,6819 km)
Amadora (16,5993 km)
Odivelas (17,5663 km)
Queluz (18,9311 km)

Du kan föreslå förbättringar för denna ort, genom att lägga till / uppdatera beskrivning, position och fakta. Vill du föreslå förbättringar för denna ort? eller föreslå en ny ort?