AlfaVeta Veterinärkliniken i Oxie Centrum (Oxie i Sweden)

Här hittar du information om AlfaVeta Veterinärkliniken i Oxie Centrum. Du kan eventuellt se öppettider, adress, karta, hemsida, telefonnummer och andra kontaktuppgifter. Den här platsen har visats 94 gånger och uppdaterades senast kl. 10:14 den 27 juli år 2021.

Logotype

Beskrivning

Öppettider:
Måndag - Fredag 09:00-18:00
Välkommen att komma akut under våra öppettider!

Telefontid:
Mån-Fred 09:00-18:00


Avdelningar:

Receptionen / Väntrummet
Vid ankomst sker anmälan i receptionen där vår kunniga personal kan svara på det mesta från försäkringar till foderfrågor. Fråga gärna! Är det ert första besök får du fylla i ett inskrivningsblankett med uppgifter om dig och ditt djur.

Väntetid kan förekomma p.g.a akutfall men detta meddelar vi i så fall vid anmälningen i receptionen. Vi har även möjlighet att direktreglera ert besök med försäkringsbolaget.

Polikliniken
Efter inskrivning i receptionen får ni sitta ner i väntrummet. En liten stund senare kallar veterinären in er på ett undersökningsrum. Efter veterinärens undersökning påbörjas eventuellt behandlingar med tex blodprov, röntgen, ultraljud eller operation.

Laboratoriet
På vårt eget laboratorium analyseras varje dag en stor mängd prover. Vi ger hematologi, biokemi, urinprover, cytologi, mikrobiologisk odling och vissa hormonanalyser. Andra prover som till exempel allergiscreening och vävnadsprover (histopatologi) skickas iväg för analys.

Ultraljud
Ultraljud är ett diagnostiskt hjälpmedel som används allt mer inom veterinärmedicinen. Delvis är det ett komplement till röntgen, men också en värdefull undersökningsmetod i sig. På AlfaVeta har vi mycket kvalificerad utrustning och speciell kompetens för att utföra ultraljudsundersökningar. Ultraljudet är en grundläggande metod för att undersöka hjärta, njurar, lever, urinblåsa, prostata, livmoder, binjurar, bukspottskörtel, äggstockar, testiklar med flera organ. Främst ansvarig för ultraljudsdiagnostiken är veterinär Piotr Buczek, som har många års erfarenhet och många tusentals undersökningar bakom sig.
Kliniken erbjuder även dräktighetskontroll med ultraljud, där man får veta inte bara om tiken är dräktig utan även antal valpar och beräknad förlossningsdag (+/- 24 timmar). Piotr använder sig till biometriska mätningar av foster för att beräkna förlossningsdagen och för bästa resultat rekommenderas att ultraljudskontroll görs 28-30 dagar efter sista parningen.

Operationssal
I vår nyutrustad operationssal utför vi dagligen både större och mindre operationer som kastrationer, navelbråck, cherry eye, urinstenborttagning, mastektomi, kejsarsnitt och enkla benbrott.

Vårdavdelning
I anslutning till operationssalen finns också vår vårdavdelning där våra patienter får vård och behandling under dagen, t ex dropp.
Generellt har vi inga djur som stannar över natten. Vården bygger istället på att djuren , då de behöver behandling får denna under dagen, men tillbringar natten hemma hos husse och matte i lugn och ro. Vi upplever att de flesta djur faktisk tillfrisknar fortare på detta sätt, då de både kan vila bättre och kommer igång att äta fortare om de har kontakt med sin hemmiljö. I sällsynta fall stannar vi på kliniken över natten med de djur som behöver dygnet-runt-vård.

Röntgen
Röntgen är ett mycket användbart hjälpmedel vid diagnos av många sjukdomar och tillstånd och ett mycket bra komplement till exempelvis ultraljudet.
Organ i bröst-och bukhåla kan studeras, till exempel hjärta, lungor, lever, njurar, tarm och urinblåsa.
Skelettet lämpar sig väl för röntgenundersökning och frakturer och många ledförändringar diagnostiseras bäst med röntgen.

Öppettider

Måndag: 09:00 - 18:00
Tisdag: 09:00 - 18:00
Onsdag: 09:00 - 18:00
Torsdag: 09:00 - 18:00
Fredag: 09:00 - 18:00

Address

Lertegelvägen 148 A

238 30 Oxie

Sweden

Kontaktuppgifter

Facebook

Telefon: +46406152152

Karta

Kategorier

Veterinär

Sjukhus

Närliggande platser

Alfaveta Veterinär (12 m)
Klippstället (20 m)
Fitness24Seven (20 m)
Alfaveta (23 m)
Mor Idas Bageri (27 m)
Coop Oxie (47 m)
Albadri Pizzeria (52 m)
Team Pizzeria Oxie (62 m)
Oxie Food Court (78 m)
Mr Chows (78 m)

Närliggande orter

Oxie (0,1939 km)
Toarp (1,6707 km)
Södra Klagshamn (4,9347 km)
Västra Ingelstad (5,5145 km)
Västra Klagstorp (6,4174 km)
Tygelsjö (6,6007 km)
Bara (7,1392 km)
Hököpinge (7,4902 km)
Skumparp (8,3423 km)
Östra Grevie (8,4472 km)

Du kan föreslå förbättringar för denna plats, genom att lägga till / uppdatera beskrivning, adress, position, öppettider med mera. Du kan även begära att platsen tas bort från denna webbplats. Vill du föreslå förbättringar för denna plats eller begära radering? eller föreslå en ny plats?